Google Ads İle Hedefleme Oluşturma


Elif Yılmaz, Yazdı
09.02.2023
1Okunma
Google Ads, reklam stratejileri, dijital satış platformunda önde gelen global olarak tüm dünyada kullanılan aktif internet pazarlama aracıdır. Google Ads reklam yönetmelikleri ve satış platformu, potansiyel müşteriler ve satıcılar arasındaki bağın nitelikli olarak ilişkilendirilmesi ile açıklanır.
Google Ads reklam modellerini kullanırken yapacağınız ilk adım hedefleme oluşturma aşamalarını geçmektir. Satmak istediğiniz hizmet veya ürün için hedefleme stratejiniz yoksa milyonlarca reklam bütçesini boş yere kullanıp, kısa süre içerisinde tıklamaları arttırma hedeflemesi ile bitirebilirsiniz. Bu da hiçbir işletme için hoş bir sonuç getirmez . Kusursuz bir reklam planlamasının ana kuralı doğru zamanda, doğru kullanıcıya ulaşım sağlamaktır.
Google Ads reklam hedefleme stratejileri için kullanıcılara farklı planlamalar ve reklam modelleri sunarak, en iyi yatırım getirisi, en iyi bütçe planlaması, pazar payı, Hedef (EBM) Hedef (Roas) dönüşüm arttırma gibi teknikleri ön planda tutarak reklam planlamasında hedefe yönelik çalışmalar; bütçe ve bütçe planlamaları ile makine öğrenimi algoritması kullanıcılarını eşsiz Google Ads internet pazarlama aracı satış ve reklam modelleri ile tanıştırır.
Google Ads ile hedeflemeyi belirtmeden önce reklam vereceğiniz modeldeki hedef kitle segmentlerini göz önünde bulundurmanızda fayda var. Yani Google Ads dijital pazarlamacılığında Arama, Alışveriş, Görüntülü, Video, Evrensel Uygulama reklamları dijital dünyadaki ürün veya hizmetlere yönelik yapılan aramaların özelliklerine göre ayrıştırılarak, kullanıcıya sunulmaktadır.Hedefleme stratejisini doğru belirlemek için ilk önce Google Ads reklam modelleri ürün veya hizmet dalında hedef kitle segmentasyonu ile modellerin uygunluğunu ölçüp, analiz ederek doğru hedef kitleyi belirlemenize yardımcı olur.
Reklam vermek istediğiniz alandaki hizmet veya ürünün hangi model ile daha çok verim sağlayacağına karar vermek için Google Ads reklam modellerini detaylı bir şekilde bilmenizde fayda var. Google Ads hedefleme stratejisi günümüzde en çok Görüntülü reklam ağı ve Video reklam modellerinde tercihen kullanılmaktadır. Herhangi bir markanın bilinirliğini ve tanınmasını istiyorsanız, görüntülü veya video reklamcılık modelini kullanarak, hedef gösterim payı oranını düşük maliyet ve doğru dönüşüm hedeflemeleri ile beklediğinizden çok daha yüksek sıralara taşıyabilirsiniz.
Sayfa feedlerinizi iyi optimize eden makine öğrenimi hedefleme yapabilmeniz için, “remarketing” yeniden pazarlama kitle segmentlerinize ulaşarak performans Max reklam modeli ile dönüşüm odaklı müşteri ve erişim sayısını arttırabilirsiniz. maksimum performans reklamlarını kullanarak elde ettiğiniz hedefleme ile doğru kullanıcıya doğru zamanda ulaşabilirsiniz. Yeniden pazarlama reklam stratejisi bizlere nasıl hedefleme için yol gösterir gelin beraber inceleyelim. Google Ads’in kitle çözümleri yüksek değere sahip tüketicilere sunulan, ürün veya hizmeti satın almaya hazır oldukları anda karşılarına çıkarmanızı sağlayan hedefleme stratejisidir.Hedefleme stratejisi demografi ve kullanıcıların ilgi alanlarına göre belirli özelliklere ayrılmaktadır. Bunlar;
Müşteri Eşleştirme:
Müşteri eşleştirme verilen reklam modelinden elde edilen dönüşümde birinci taraf müşteri özelliklerini sunan, yeniden pazarlama stratejisi için kullanıcıya benzer kitleleri özetleyen kullanıcı topluluğunu oluşturur.
Ayrıntılı Demografi:
Ayrıntılı demografi hedefleme kitle segmentindeki en alakalı kullanıcılara ulaşarak, ürün veya hizmet ile yakından ilgilenen satın alma ihtimali yüksek olan, ilgi alanı ve aradığı anahtar kelime feedleri ile geniş bir kullanıcı havuzu sunar. Ayrıntılı demografi ile yaş, medeni durum, eğitimi, ebeveynlik, ev sahibi veya iş sahibi olma durumu gibi tüm özellikleri kişilere ayırarak dönüşüm elde ettikten sonra gösterir.
Yakın İlgi Alanı Kitleleri:
Herhangi bir konuya ilgi göstermiş, topluluğu oluşturur. Yeni vizyona girecek olan filmi aktif olan araştıran kullanıcı topluluğu yakın ilgi alanı kitle segmentine örnek olarak gösterilebilir.
Pazardaki Kitleler:
Pazardaki kitleler ürün veya hizmetleri aktif olarak araştıran, potansiyel müşteri verilerini elde etmemizi sağlar.
Arama İçin Benzer Kitleler:
Yeniden pazarlama reklam modellerinde benzer kitlenin davranış ve özelliklerini paylaşan yeni kullanıcılar bulmamıza olanak sağlar. Özetle Google Ads reklam planlamasında başarılı bir performans göstermek istiyorsanız, Google Ads’in yeniden pazarlama kitle segmentleri ve maksimum performans reklam modellerini kullanmayı ihmal etmeyin.
Hedef Kitle Nasıl Tespit Edilir?
Hedef kitle tespit etmek için Google Ads hesabınıza çeşitli araştırmalar ve analizler gerçekleştirmeniz gerekiyor. İnterttekki varlığınızın yaş aralığı, cinsiyeti, demografi durumu, özel ilgi alanları, benzer kitleler gibi aynı ürün veya hizmete ilgi duyan veya sektör olarak benzerlik gösteren hedef kitleyi ilk başta optimize edip, reklam verirken hedef kitle optimizasyonunu buna göre belrilemeniz gerekmektedir. Başlamadan önce, içeriğinizin veya ürünlerinizin mevcut müşterilerinizden hangi özellikler taşıyor olması gerektiğini belirlemek için araştırmalar yapabilirsiniz. Sonrasında, Google Ads'deki hedek kitle segmentasyon seçeneklerini kullanarak mevcut müşteriletinin dışındaki potansiyel müşterilere ulaşmayı hedefleyebilirsiniz. Ürün veya hizmeti satın alma amacı ile pazarlamak için pazardaki kitleler segmentini eklemeyi unutmayınız.
Google Ads reklam Hedefleme Stratejisi
Google Ads Reklam hedefleme stratejisi, Google Ads kullanırken özellikle önemli olan bir konudur. Google Ads, kullanıcıların aradıkları içerik ile ilgili reklamların ve promosyonların hedefleyicilerine gösterilmesini sağlamak için uygun bir araç. Bu araç, hedefleme stratejinizi tanımlamanıza ve belirlediğiniz hedef müşterilere tüm reklamlarınızı dağıtmak için yardımcı olur. Google Ads, üç temel hedefleme seçeneği kullanır: anahtar kelime hedefleme, temel hedefleme ve ek hedefleme. Anahtar kelime hedefleme, reklamların ana anahtar kelimelere göre hedef alan ve alanınızda arama yapan kullanıcıları hedefleyen bir stratejidir. Anahtar kelime seçiminizin doğru olması, hedef kitle oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Temel hedefleme, kullanıcıların arama davranışlarına, özellikle belirli arama sorguları ve arama terimlerine göre hedef alan insanları hedefler. Son olarak, ek hedefleme, kullanıcıların arama davranışı, sitedeki davranışı, demografik bilgileri ve cinsiyeti gibi çeşitli hedefleme seçenekleri arasından seçim yaparak hedef kitle oluşturmanıza yardımcı olan bir tür hedeflemedir.
Google Ads reklam hedefleme stratejisi, hedef kitle ile uyumlu olacak şekilde çalışmalarınızı daha etkili hale getirmek için bir çok basamaktan oluşur. İlk olarak, hedef kitle belirlemelisiniz. Daha sonra, hedefinizin gereksinimlerini ve ihtiyaçlarını belirleyebilmeniz için arama davranışını inceleyebilirsiniz. Ayrıca, Google Analytics gibi araçlar aracılığıyla, ziyaretçilerin siteyi nasıl kullandıklarını ve hangi süreçlerin onların alışverişine neden olduğunu anlayabilirsiniz. Bu veriler yardımıyla, hedef kitlelere uygun reklam ve promosyon çalışmaları oluşturabilirsiniz. Google Ads reklam hedefleme stratejisi, hedef müşteri sayısını ve kârlılığı arttırmak için etkili bir yöntem. Bu stratejinin iyi bir şekilde uygulanması, hedef müşteri sayısını ve onların alışverişlerini artırarak verimliliği artırır. Dolayısıyla, hedefleme stratejinizi optimize etmek ve hedef kitle oluşturmak, Google Ads aracılığıyla ticari somutlar elde etmek için önemli bir adımdır.
İlginizi Çekecek Diğer İçerikler
- Google Ads Video Reklamları
- Google Ads Nedir?
- Hedef Kitle Nedir? Nasıl Belirlenir?
- Google Ads Otomatik Teklif Stratejileri
- Google Tag Manager Nedir? Ne İşe Yarar?
- Maksimum Performans Kampanyaları İle Dönüşüm Arttırma
- Google Ads İle Hedefleme Oluşturma
- Google Alışveriş Reklam Modeli (Shopping Marketing)
- Görüntülü Reklam Ağı Modeli Nedir?
- Google Ads Arama Ağı Modelleri
Soru Sor
BENZER İÇERİKLER

Google Ads Video Reklamları

Google Ads Nedir?

Hedef Kitle Nedir? Nasıl Belirlenir?

Google Ads Otomatik Teklif Stratejileri

Google Tag Manager Nedir? Ne İşe Yarar?

Maksimum Performans Kampanyaları İle Dönüşüm Arttırma

Google Ads İle Hedefleme Oluşturma

Google Alışveriş Reklam Modeli (Shopping Marketing)

Görüntülü Reklam Ağı Modeli Nedir?

Google Ads Arama Ağı Modelleri